Concursul Internațional de Artă Plastic㠄N. N. Tonitza”

EDIȚIA VII-a, 2004

 

Concursul Internațional de Artă Plastic㠄N. N. Tonitza” desfășurat bienal în condiții optime grație organizatorilor – Cercul de Artă Plastic㠄N. N. Tonitza” de la Școala generală 16 „Mircea cel Bătrân” din Iași, condus de prof. Mihai Zaiț, și Asociațiunea ASTRA Despărțământul „Mihail Kogălniceanu” Iași – a ajuns cu succes în anul curent la cea de a VII-a ediție, însumînd splendide lucrări de o reală valoare ale tinerilor români de pretutindeni uniți prin spirit și cultură, dragoste de frumos și adevăr, reflectînd în picturile lor toată puritatea și plinătatea sufletului candid.

Participanții la acest concurs reprezintă românii și comunitățile românești, precum și alte minorități din țară și din afara granițelor: Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Ungaria ș. a. În urma concursului juriul competent, constituit din personalități remarcabile în acest domeniu al artei, va selecta cele mai valoroase lucrări oferind mai multe premii, urmînd ca ulterior să se organizeze o expoziție mare cu lucrările participanților. Se vor elabora cataloage ale lucrărilor, programe, afișe, iar premianții au posibilitatea să se odihnească la sfîrșitul lunii august în Tabăra de creație din județul Bistrița Năsăud unde vor avea prilejul să se întîlnească cu pictori, să participe la diverse discuții din domeniul respectiv, să viziteze expoziții de pictură.

Preconizăm ca ediția din acest an a concursului să se desfășoare în Kaposvar (Ungaria) în prima parte a lunii septembrie, în colaborare cu Societatea Ungaro-Română , la Galeria Vaszary, la concurs urmînd să participe și tineri din Ungaria. Expoziția va dura trei zile cuprinzînd secțiunile pictură, grafică, artă decorativă, artă fotografică și iconografie . La concurs pot participa tineri cu vîrsta pînă la 20 de ani. Lucrările( de tip A3) vor fi însoțite de o fișă personală a concurentului care va conține un curriculum vitae și vor fi trimise pînă la  data de 10 iunie 2004 pe adresa : ASTRA- Iași str. Titu Maiorescu nr.2 ,cod. 700460.